Wordt de uitvaart livestream ook opgenomen?


De live uitzending wordt steeds opgenomen op de camera. U zal van ons altijd de opname ontvangen via een downloadlink binnen de 48u. Wij doen dit enerzijds uit veiligheid, stel dat er zich een probleem zou voordoen tijdens de live uitzending: stroompanne, wegvallen internet, onderbreking... Dan kunnen we nog steeds de opname aanleveren. 

Kan ik de livestream van de uitvaart online herbekijken?


Binnen de 24u na de uitzending zal de livestream van de uitvaart online te herbekijken zijn. Tot 30 dagen na de uitzenddag bieden wij deze service gratis aan. Zo kunnen zij die live de uitzending niet konden volgen deze toch nog herbekijken op een latere datum. Ook is het makkelijker om een link door te sturen via mail, social media, of een tekstbericht dan met een USB stick van deur tot deur te gaan. 

Filmen jullie dynamisch?


Wij werken steeds met minimum 1 bemande vaste camera op statief, dit maakt het mogelijk dat we heel dynamisch kunnen filmen en verschillende shots kunnen kiezen met een vloeiende overgang. Bij ons is er dus geen sprake van een vaste camera op statief die onbemand is zoals in vele aula's. 

Waarom zou ik kiezen voor 2 camera's tijdens de uitvaart?


De formule met 2 camera's verhoogt nog meer de dynamiek, ook zal het voor de kijker zeker en vast een meerwaarde zijn. Overgangen tussen verschillende shots zullen veel vloeiender gebeuren dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van 1 camera.

De uitvaart heeft plaats in een kerk en daar is geen internet aanwezig, wat nu?


Indien er geen mogelijkheid is om te streamen via een vaste internetverbinding dan maken wij gebruik van het lokale 4G netwerk. Wij combineren 2 signalen (Proximus en Orange) tot 1 signaal dat in normale omstandigheden krachtig genoeg is om te streamen. 

Streamen jullie een begrafenis ook via wifi?


Wij streamen nooit enkel en alleen met wifi, omdat wifi vaak onderhevig is aan zogenaamde "signal drops", waarbij het signaal heel sterk kan fluctueren . Wij verkiezen een vaste internetvoorzieningen met voldoende upload (min 15mbs) waar we kunnen inpluggen via kabel. Of het 4G netwerk, wifi kan hierbij een ondersteunende rol bieden. 

Plaatsen jullie ook schermen voor mensen die buiten de kerk moeten volgen?


Dit is iets wat wij niet doen.

Er is in de kerk een slechte audiovoorziening, wat nu?


Wij maken steeds gebruik van de aanwezige audiovoorzieningen, eerst zullen wij proberen in te pluggen in de installatie ter plaatse. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij een microfoon voor een box plaatsen om de audio binnen te nemen in de livestream. Soms werken wij ook samen met een lokale AV partner die de audio aanlevert, zodanig dat deze steeds hoogstaand is.